Posna pita koja je bila hit.
Sastojci
potrebno:
1/2 kg kora za pitu (bile su bas tanke pa ih nismo sve ni utrosili)
2 glavice crnog luka
2 veca krompira
80 g sojinih ljuspica
400-500 g sampinjona
za prelivanje:
100 ml ulja
250 ml piva
za posipanje:
malo susama
malo rendanog posnog kackavalja
Priprema
1.
Sojine ljuspice potopiti u toplu vodu.
2.
Luk iseckati i proprziti. Dodati (na krupnije) narendan krompir, i ubrzo zatim i ocedjene sojine ljuspice.
3.
Kratko proprziti pa dodati sitno iseckane sampinjone i dinstati dok im sok ne uvri.
4.
U podmazan pleh redjati kore i na svaku rasporediti fil osim na poslednju.
5.
Iseci naredjanu pitu na kockice zeljene velicine, preliti mesavinom ulja i piva i staviti u zagrejanu pecnicu.
6.
Otprilike na sredini pecenja
izvaditi pitu i posipati je susamom i rendanim kackavaljem pa vratiti da se dopece.
7.
Pecenu pitu iseci na kockice i posluziti.
coolinarika.com