Ručak koji cete spremiti za čas a svi ce biti zadovoljni rezultatom...
SASTOJCI:
· 1 kg krilaca
· slatka aleva paprika
· biber
· bijeli luk u prahu
· kajenski biber
· so
· 600 gr krompira (najbolji je bijeli brašnavi)
· ulje
PRIPREMA:
Krilca oprati, krompir oguliti, oprati i izrezati na krupno pa sipati u pleh, posuti uljem i začinima i pomiješati.
Naliti oko prst ili dva vode i peći na 200-220 C dak meso porumeni sa jedne strane, preokrenuti meso i peći dalje dok i krompir i meso budu fino rumeni i na mesu se uhvati korica. U mojoj rerni to je oko 1 sat i 30 minuta na temperaturi od 220C.
U toku pečenja s vremena na vrijeme prelivati sokom od pečenja.
Kad nema krilaca u prodavnici ja umjesto
njih koristim batačiće ali su krilca daleko ukusnija i sočnija. Na slici se vidi da na tanjiru ima i krilaca i batačića jer sam tada našla jedno pakovanje krilaca pa sam morala dopunjavati batačićima.
coolinarika.com