LONDONJERE!



Volim ih i pravim samo po ovom receptu...
Super kolac, jako ukusan.

Sastojci
Biskvit:
· 3žumanjka
· 125 gšećera
· 125 g maslaca (mekanog)
· 165 gbrašna
· 1/2praška za pecivo korica jednog limuna
· 50-75 ml mlakog mlijeka*

Premaz:
· par žlicamarmelade od marelica
· 3bjelanjka
· 125 gšećera


· 125 gmljevenih oraha
Još:
bademi u listićima za posipanje

Priprema
Pećnicu zagrijati na 150 stupnjeva. Žumanjke sa šećerom istući u pjenastu smjesu pa dodati omekšali maslac i limunovu koricu.
Brašno prosijati s praškom za pecivo i u par puta dodavati smjesi. Na kraju doliti mlako mlijeko. Smjesu izliti u maslacem namazani lim (oko 32x23 cm) i peći oko 30 minuta.
Dok se biskvit peče, bjelanjke sa šećerom istući u čvrsti snijeg. Na kraju lagano špatulom umiješati i orahe.
Izvaditi polupečeni biskvit iz pećnice. Premazati ga lagano marmeladom, preko nje rasporediti snijeg od bjelanjaca s orasima. Sva ravnomjerno posuti listićima badema
Nastaviti peći na 150 stupnjeva još


nekih 15-ak minuta, zatim smanjiti na 100 stupnjeva i peći još toliko (da se bjelanjci posuše).
Posluživanje
Količina mlijeka u biskvitu varira zbog veličine žumanjaka. Uglavnom, smjesa ne smije biti pregusta.
coolinarika.com