MARCIPAN ŠTANGLICE



Odličan recept iz mamine sveščice.

Sastojci
700 g ršećera
2.5 dl vode
250 gr maslaca (margarina)
250 gr mleka u prahu
250 gr mlevenog keksa


250 groraha
150 gr čokolade
4 kašike ulja

Priprema
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa stavite na šporet da se špinuje..
U posebnoj posudi izgnječite maslac i tome dodajte ostale sastojke.
Kada se šećer ušpinuje dodajte margarin i ostale sastojke.
Vodite računa da vam se šećer ne prešpinuje inače će štanglice biti tvrde i drobiće se pri sečenju.
Skinite sa vatre i mešajte dok se ne dobije ujednačena masa.
Od dobijene mase oblikujte


ploču na pek papiru, debljine oko 2cm.
Ostavite da se ohladi.
Čokoladu i ulje istopite na pari.
Prelijte glazuru preko kolača.
Kada se glazura stegne secite kolač na štangle.
coolinarika.com