Mak kolač sa jagodama! Jednostavno za 20 min!



Sastojci
Biskvit od maka:
– 100 grama maslaca ili margarina (sobne temperature)
– 120 grama šećera
– 1 vanili šećer
– prstohvat soli
– 4 žumanjka
– 150 grama maka
– 70 grama lješnjaka ili oraha
– 4 bjelanjka
– 1 žlica ulja

Krema:
– 200 grama svježeg sira
– 100 grama šećera
– 1 vanili šećer


– 1/2 l vrhnja za šlag
– 1 limun šećer ili sok od 1/2 limuna
– 1 vrećica preljeva za torte
– voće po želji

Priprema
Izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i polako sve ostale sastojke.
Na kraju rukom umješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu stavite u namazan i posut brašnom protvan veličine 20×30.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
Za kremu izmiksajte šlag pa


dodajte šećer, vaniliju, limun i sir.
Kremu namažite po biskvitu, pa po želji poslažite jagode, ili neko drugo voće.
Preljev napravite po uputi na vrećici pa prelijte kolač.
coolinarika.com