Jednostavna varijanta, sa grizom, bez pečenja kore!
Lagani i osvježavajući kolač bez margarina i bez pečenja. Kad je hladan okusa je kao sladoled…
Sastojci:
Prva krema (od grisa):
● 1 l mlijeka,
● 2,5 dl griza,
● 8 žlica šećera,
● 5 bjelanjaka
Druga krema (žuta):
● 0,5 l mlijeka,
● 0,5 l slatkog vrhnja,
● 2 pudinga od vanilije,
● 5 žumanjaka,
● 8 žlica šećera,
● 2 vrećice vanilin šećera
I još:
● lisnato tijesto za podlogu,
● petit keksi,
● mlijeko za umakati kekse (po želji u mlijeko i malo ruma)
● slatko vrhnje za šlag na kraju
Priprema:
Kada mlijeko zakuha umutiti gris i ostaviti da se ohladi. Bjelanjke čvrsto istući u snijeg sa šećerom i dodati u ohlađen gris.
Skuhati mlijeko sa šećerom, pudingom i žumanjcima, ostaviti da se ohladi. U hladno dodati istučeno slatko vrhnje sa vanilijom.
Ispeći lisnato tijesto i ostaviti ga u tepsiji, na njega istresete kremu od griza, zatim poslažete petit kekse i na njih ide krema od žumanjaka i pudinga. Na kraju stavite šlag!
Kolač dobro ohladiti u hladnjaku jer kad je hladan ima okus poput sladoleda.
Površinu kolača možete po želji posuti ribanom čokoladom ili samo išarati viljuškom!
coolinarika.com
hotgamecritics.blogspot.com