JAKO MEKE, U FINOM SOSU A PRIPREMA VEOMA JEDNOSTAVNA I BRZA!
DIVAN RUČAK ZA KOJI VAM NE TREBA NIKAKVO UMIJEĆE A SIGURNO ĆE USPJETI.
5 vecih krmenadli (oko 1 kg.)
1 glavica crnog luka
5 cenova belog luka
1 govedja kocka za supu
pola litre vrele vode
1 dl belog vina
od zacina so, biber, lovorov list
ulje, brasno za paniranje
Priprema
1.
Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, posusiti ubrusom, istanjiti cekicem, posoliti i pobiberiti. Zatim ih uvaljati u brasno (ja to volim da radim sa graham ili integralnim, da budu malo tamnije) i prziti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju. Kada se isprze slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem.Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listica.
2.
Na istom ulju na kome su se przile krmenadle, proprziti crni luk iseckan na rebarca, zatim dodati sitno iseckan beli luk i 3, 4 kasike brasna. U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brasno u tiganju, jos malo mesati da se zgusne i malo posoliti.
3.
Preliti krmenadle sosom iz tiganja, da ih potpuno prekrije sos jer ce one tecnost
upiti.Poprskati ih vinom. Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peci u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim otklopiti i peci jos deset minuta otkriveno.
4.
Ponekad u preliv dodam po kašičicu slatke i ljute mlevene paprike, bude veoma fino i pikantno
Posluživanje
Uz krmenadle moze se servirati pire krompir, testenina, pirinac…I naravno, salata po izboru, kod nas je to bio kiseli kupus.
coolinarika.com