Kolač koji ćete za čas napraviti, jako lagan, ukusan i šta još reći....probajte:)
Kolač je mekan, topi se u ustima.
Sastojci
8 komada jaja
14 kašika šećera
1 l mlijeka
2 vanilin šećera
2 pudinga vanila
2 krem šlaga vanila
200 gr maslac ili margarin
3 kašike džema od kajsija
Priprema
Odvoji bjelanca i žumanca.Umutiti bjelanca mikserom pa dodati 8 kašika šećera i 1 vanilin šećer,nakon što je dobro umućeno dodati polako džem. Možete dodati i 1 kašiku brašna.
Masu lagano usuti u podmašćen i pobrašnjen pleh i peći na 150 stepeni oko 40 minuta,probati čačkalicom. Dok se kora peče staviti 8 dl mlijeka i kada provri skloniti sa šporeta pa dodati umućena žumanca, 6 kašika šećera i puding sa malo mlijeka i 1 vanila.
Promiješati žicom i staviti nazad na šporet da se zgusne uz stalno miješanje. Ostaviti na hlađenje.
Umutiti mikserom omekšali margarin pa ga dodati u hladan krem,dobro sjediniti da ne ostanu grudvice i premazati koru.Umutiti šlag krem sa 2 dl mlijeka i premazati kolač.Pokriti folijom
i staviti u frižider da se dobro prohladi.
Posluživanje
Možete i smanjiti šećer kao što sam ja uradila i opet će biti dobar. Ja sam stavila pola šećera i 2 kašike agava sirupa... Prijatno!
coolinarika.com