JEDNOSTAVNA BIJELA ROLADA SA JAGODAMA



Nježan biskvit sa divnom laganom kremicom i komadićima jagoda...

Sastojci:
Biskvit
8 bjelanjaka
150 g šećera
6 žlica ulja
100 g brašna
1 puna žličica praška za pecivo
3 žlice šećera u prahu za posipanje biskvita

Krema
200 ml slatkog vrhnja za šlag
130 g kiselog vrhnja


50 g šećera u prahu

Još
150 g jagoda
sjeckane pistacije, krokanti ili po želji nešto za ukrašavanje

Priprema
Najprije pripremite kremu: od slatkog vrhnja izlupajte čvrst šlag pa u njega umješajte kiselo vrhnje i šećer u prahu. Dobro promješajte.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a plitki lim (36 x 28 cm) obložite papirom za pečenje. Jagode nasjeckajte na komadiće.
Za pripremu biskvita u prikladnoj posudi mikserom mekano umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 žlice šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.
U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.
Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta ili dok gornja strana ne poćne dobivati boju. Pečeni biskvit izvadite,


malo ga ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli s polovicom šećera u prahu. Pažljivo odljiepite papir pa biskvit pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno s krpom. Neka se sasvim ohladi.

Od ohlađene kreme izdvojite 3 žlice, trebat će vam za mazanje rolade izvana, a preostalom kremom namažite razmotani biskvit pazeći da uski rub ostane bez kreme. Po cijeloj površini rasporedite narezane jagode i savijte roladu. Kolač odložite u hladnjak najmanje 1 sat da se dobro ohladi. Naposljetku roladu izvana premažite preostalom kremom te je ukrasite sjeckanim pistacijama i jagodama.

Posluživanje
Pravila sam ovako kao sam navela u recept, ali mislim da bi bilo dobro dodati 1 želatinu u kremu jer je dosta rijetka, a sa njom bi ipak bila čvršća.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • CRNO-BIJELI ROLAT.Rolat od keksa, sa ukusom kafe i kokosa.Jako fin i  ukusan rolat.SASTOJCICrni dio• 300 gr mljevenog petit keksa• 200 gr šećera u prahu• 2 kašike … Saznaj više
  • ODLICNE GIBANCICE.Ovo nemoj te da ne probate!!..Iznenadena ukusom ovog lijepog toplog predjela,sa filom od sira i ajvara,rolat u rolatu….!!SASTOJCI500g sira(u receptu j… Saznaj više
  • Jogurt rolat bez pečenjaVrlo jednostavan i lagan recept, slatko-kiselog okusa iz frižidera idealna slastica za ljeto a ne tako kalorična.SastojciTamni dio:150g mljevenog keks… Saznaj više
  • MALE PRHKE ORAHNJAČE!JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU, UKUSAN I IZDAŠAN…Još jedan kolač iz zbirke bakinih recepata…SASTOOJCIZA PRHKO TIJESTO2 žumanjka60 g šećera1 vrećica Vanilin š… Saznaj više
  • BRZI DESERT. Rolat oblanda fantastičnog ukusa.Sastojci:– 3 jajeta– 200 g šećera– 250 g margarina(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 400 g mlevenog keksa– 100 g ekspandiranog piri… Saznaj više
  • ROLAT SA BANANOM.Odlican rolat, izuzetno ukusan.SASTOJCI125 gr margarina100 gr prah šećera300 gr mlevenog keksa200 gr rastopljene čokolade(adsbygoogle = window.adsbygo… Saznaj više
  • SLANI ROLAT.OVAJ ROLAT VEOMA DEKORATIVAN I UKUSAN :) I ZA SVE PRILIKE!ukusan, fin...SASTOJCI12 kora500 gr. mljevenog mesa2 struka praziluka4 jajeta(adsbygoogle = … Saznaj više
  • ROLAT OD MLJEVENOG MESA!Samo jedna rijec - preeefino!SASTOJCIZa mesnu podogu500 gr. mleveno mesojedna glavica crni luk2 broja jajacesne luk2 kriski hleba(adsbygoogle = window… Saznaj više
  • Čokoladna rolada s trešnjama.Evo jedne fine rolade koja je sočna, kremasta i fina a gotova je u 15 minuta....!! Brže i jednostavnije od ovoga ne može.Sastojci5 jaja5 v.ž šećera u … Saznaj više
  • GRILIJAŠ ROLAT. UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU!Za praznicni meni, kao fini desert na kraju rucka.SASTOJCIKora8 jaja8 kasika secera8 kasika mlevenih oraha4 kasike brasnaFil4 jaja8 kasika secera1 van… Saznaj više