DUGAČKA TORTA



Stvarno je bombica! Lijepo izgleda.

SASTOJCI
BISKVIT
• 8 bjelanjaka
• 10 dkg šećera u prahu
• 20 dk gprženih lješnjaka ili oraha
• 2 žlice mljevenog keksa ili mrvica /prezli/

FIL
• 8 žumanjka
• 15 dkg šećera u prahu
• 3 žlice mlijeka
• 20 dkg margarina


• 7,5 dkg tamne čokolade
• 7.5 dkgbijele čokolade / može i ne mora po želji /
• 1 vanilin šećer

GLAZURA
• 7.5 dkg tamne čokolade
• 3 dkg margarina
• ulje

PRIPREMA
1. Bjelanjke dobro izradite u čvrsti snijeg sa šećerom u prahu.
2. Lagano umiješajte mljevene lješnjake pomješane sa mljevenim keksom ili mrvicama.
3. Stavite peći na 180 C 15 minuta dok porumeni i odvoji se od ruba tepsije, najbolje isprobajte čačkalicom.
4. Ohladite biskvit i prerežite ga na 3 jednaka dijela.
5. Žumanjke, šečer i mlijeko izmješajte i lupajte na pari da se zgusne.
6. Ohladite, dodajte izrađeni margarin.
7. Smjesu podijelite u dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu tamnu čokoladu, a u drugi bijelu / po receptu


se ne stavlja, ja sam stavila i fino je /
8. Redoslijed filanja je da na prvu koru stavite žuti fil, na drugu tamni, treću koru premažite ostatkom tamnog fila.
9. Ukrasite je čokoladnom glazurom ili po Vašoj želji i inspiraciji.
Dobar tek !
coolinarika.com
Filed under  |