DIVNA BOŽANSTVENA TORTA!



Pun pogodak okusa na jednom tanjuru.

SASTOJCI:
Biskvit:
130 g maslaca
300 g šećera
3 jaja
120 ml mlijeka
160 g oštrog brašna
60 g gorkog kakaa
1 žličica sode bikarbone
na vrh žličice praška za pecivo
prstohvat soli

Vanilin krema
3 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
125g margarina
300 ml slatkog vrhnja
700 ml mlijeka
2 žlice arome vanilije
350 ml slatkog vrhnja
1 kremfix

Čokoladna krema
3 pudinga od čokolade
7 žlica šećera
125 g margarina
3oo ml slatkog vrhnja


700 ml mlijeka
1 vrećica arome naranče
350 ml slatkog vrhnja
1 kremfix

I još:
1 crveni preljev za torte
150 g čokolade
3 žlice ulja
rum

PRIPREMA:
Biskvit
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
2. U posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.
3. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.
4. U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne dobijete gustu smjesu.
5. Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min.
(Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva
dijela, ovisi kakav imate kalup.)

Vanilin krema / Čokoladna krema
1. Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.
2. U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu
naranče) te ga zakuhajte.
3. U zakuhano mlijeko umiješajte


puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i
prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.
4. U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.

Redoslijed slaganja
1. Biskvit poškropite s rumom.
Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.
2. Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za
torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.
3. Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata.
Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu. 16. Najbolje ju je raditi dan prije jer je rashlađena božanstvena. Uživajte!!
coolinarika.com
Filed under  |