ČORBA SA RIZOM I PILETINOM



Kod nas je nestala u trenu, svima se puno svidjela i to je najbitnije...

SASTOJCI
• 480g pileceg mesa (na kocke sjecenog)
• 1 srednji crni luk (80 g)
• 1 veca mrkva,na cetvrtine sjecena (60 g)
• 150g rize
• 200g sitno isjeckanih rajcica
• 1 veca kocka putera (40 g)
• vegeta


• mljevena crvena paprika
• persun
• 900ml - 1,200ml vrele vode (zavisi koliko volite gustu corbu)

PRIPREMA
1. Pripremiti prvo sve sastojke,rajcice isjeci na sto sitnije,luk isto,mrkvu po zelji.
Puter staviti da se istopi,te dodati piletinu koju cete odmah zaciniti sa vegetom,mljevenom paprikom,mjesati par minuta da se dobro uprzi.
2. Dodati sad mesu luk,mrkvu,paradajz pire i rajcice,te dinstati opet par minuta,da se fino uprzi.
Rizu sad dodati,dobro izmjesati,naliti tekucinu ( ali ne sve,vise od polovine,jos zaciniti sa Vegetom,paprikom,persun dodati i pustiti da se kuha na srdnjoj temperaturi,povremeno


promjesati.
3. Ako vidite da corba potrebuje tekucinu,dolivati i kuhati toliko dok se ne ukuha fino.
Po zelji zaciniti sa zaciniti jos,ali biber ne stavljati radi djece,jer áko se jednom oljute nece jesti (potvrdili maleni).
coolinarika.com