BONGATSA. OČARAVAJUĆE SOČAN I UKUSAN KOLAČ IZ GRČKE KUHINJE!



Idealan za ljeto, hladan iz frižidera.

Sastojci
6 listova za savijače
4 jaja
1 litra mlijeka
2,5 dcl griza
2,5 dcl šećera


100 grama maslaca ili margarina (rastopljenog)
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
limunova korica

Priprema
1.
Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom.
2.
Zakuhajte mlijeko pa u njega dodajte jaja sa šećerom, prokuhajte 2.3 min. pa dodajte griz.
3.
Kuhajte dok se krema ne stisne, pa dodajte ekstrakt vanilije i naribanu limunovu koricu.
4.
List za savijaču premažite maslacem pa slažite 3 lista jedan na drugi u tepsiju veličine 20x30 cm.
5.
Premažite skuhanim grizom pa


složite ostala tri premazana lista po grizu.
6.
Višak listova sa strane odrežite.
7.
Pecite na 170 stupnjeva dok ne dobije boju. Pošećerite.
coolinarika.com