BOLO DE ROLO



Ukusan brazilski desert
SASTOJCI
• 250 gr margarin
• 250 gr kristal šećer
• 250 gr brašno oštro brašno
• 5 kom jaja

fil
• 200gr čokolade za kuvanje +10 supenih kašika mleka+1supena kašika jestivog ulja

PRIPREMA
Brašno,margarin,žumanca i šećer pomešamo u glatku masu.Belanca sa prstohvatom soli umutimo u čvrst šne i lagano dodajemo ostatku mase.
Pek papir oko 5 kom isečemo na veličinu tepsije(unutrašnji promer tepsije 37x33cm).Na pek papir


izručimo oko 5 supenih kašika mase i rasporedimo masu ravnomerno po papiru (debljina kao palačinka).

Ukoliko imate ravnalicu za fondan, kuhinjsku špaklu upotrebite njih za ravnomerno raspoređivanje mase ukoliko ne uzmite parče širokog čvrstog kartona.
Kod ravnomernog širenja mase naj bitnija je brzina jer u suprotnom pek papir se nabira i na tim mestima kora će pući kod pečenja, to nije veliki problem pošto se rolat pravi od nekoliko kora pa se to neće videti ali iz praktičnih razloga lakše je ako je kora ucelo.

Testo sa pek papirom prebacimo u tepsiju i pečemo u unapred zagrejanoj rerni od 3-5 min(zavisi od rerne).Kora mora ostati skroz svetla kao u presnom stanju, u toku pečenja nakon oko 3min proverite da li se testo lepi za prst ako ne kora je gotova.Ukoliko ivice promene boju na svetlo smeđe-zlatno morate ih izrezati jer su presušene pa će se lomiti.
Kore zajedno sa papirom ređajte jednu na drugu i prekrite kuhinjskom krpom dok spremite fil.

Čokoladu otopimo na pari zajedno sa mlekom i uljem.Takođe se koriste i voćni premazi u ubliku otopljene marmelade ili ganaš krema sa belom čokoladom i voćem.Svaku koru premažemo


tanko čokoladom i pažljivo je uvijemo u čvrst rolat.
Rolat prebacujemo na sledeću premazanu koru pa sve zajedno uvijamo u rolat dok ne utrošimo sve kore.
Gotov rolat uvijemo u tegljivu foliju i ostavimo u frižider da prenoći.Tako spremljen rolat je čvrst i lako se seče na veoma tanke šnite.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • Cokoladni rolat. Fina poslastica sa puno cokolade.Divan rolat, topi se u ustima!SastojciZa koru6 jaja6 kasika secera3,5 kasike brasna1,5 kasika kakaaZa fil250 g maslaca200 g secera u prahu100 g cokola… Saznaj više
  • MRAMORNI ROLAT. SASVIM JEDNOSTAVAN A VRLO MALO SASTOJAKA IDE.Kako je dekorativan! Baš zanimljivo i neobično!Sastojci600gr brasna100gr secera1 vrecica 7gr suhe germe50gr omeksalog maslac350ml mlakog mlijeka1 jaje… Saznaj više
  • PLAZMA ROLAT SA BANANAMA.Jednostavan, brz i izdasan! Cista 5!SASTOJCI2 kiselkaste jabuke4 banane250 gr. šećera u prahu250 gr. margarina(adsbygoogle = window.adsbygoogle || [])… Saznaj više
  • NEPEČENI ČOKOLADNI ROLAT SA KOKOSOMZaista je fin i brzo se pripremi.Odličan rolat, jako je jednostavan i brz za napravit!Suhi rolat - KokosSastojci za tamni dio:500 gr mljevenog Petit b… Saznaj više
  • SLONOVO OKORolat u rolatu, izgledom podseca na slonovo oko i veoma je dekorativan... Sastojci su sasvim jednostavni ali uklopljeni u jako finu i ukusnu kombinaci… Saznaj više
  • KARAMEL ROLATsa bananama!Obozavam kolace sa bananama pa jos karamela krema.SASTOJCIbiskvit5 jaja5 kašika šećera2 kašike brašna3 kašike mljevenih oraha1/2 praška za… Saznaj više
  • Rolat s jabukamaRolada je fantastičnaSastojci:4 - 5 jabuka nakiselih4 kom jaja120 gr secera120 gr brasna1 kasicica praska za pecivo4 velike kasike vodemalo limunovog … Saznaj više
  • SLANI ROLATI Slani rolati dekorativni rolatići za svaki dan…SastojciTijesto3 jajanajmanja žličica soli4 žlice brašna1 prašak za pecivo1 kiselo vrhnje ili čvrsti jo… Saznaj više
  • Straccitela rolada.Sponge biskvit i vanilija krema s komadićima tamne čoklade zavijeno u roladu.Jako lijepa roladaSastojcibiskvit: 4 L jaja100 g šećera80 g oštrog brašna… Saznaj više
  • ROLAT ZA 15 MINUTANaziv sve govori...  Jako dobar! Baš onako za na brzinu!SASTOJCI2 kom. jaja1 kom. vanilin šećera1 šolja šećera1 šolja jogurta1,5 šolja brašna(ads… Saznaj više