Izvana su ovi ‘pužići’ krckavi a iznutra mekani i podatni od finog pudinga i sočnih grožđica. Idealna kombinacija, a gotovo je stvarno za čas.
Sastojci
tijesto;
50 dag glatkoga brašna
1 kocka svežeg kvasca
7,5 dag šećera
malo soli
oko 2 dcl toplog mlijeka
nadjev;
1 puding od vanilije
3 v.ž šećera
5 dcl mlijeka
šaka grožđica
premaz;
oko 1 dcl vode
2 vanilin šećera
Priprema
1.
Skuhajte puding sa šećerom pa ga uz povremeno miješanje ohladite.Dok se puding hladi zamijesite tijesto.Kvasac namočite sa šećerom i toplim mlijekom.Kad se kvasac digne dodajte brašno i malo soli pa zamijesite tijesto i ostavite na toplom da se digne.
2.
Premijesite ga i podijelite na 2 dijela.Svaki tanko razvaljajte i premažite nadjevom.Ja sam puding podijelila na pola ,i u jedan dio stavila grožđice.Tijesto premažite pudingom,i što čvršće zarolajte.Režite šnite debele oko 1,5 cm.
3.
Stavljajte ih u lim obložen pek-papirom.Ostavite da se malo dižu.Stavite ih peći na 180 stupnjeva i pecite
dok lijepo ne porumene.
4.
Za premaz pomiješajte vodu sa vanilin šećerom.Još vruće pužiće premazati kistom sa šećernom vodom.
coolinarika.com