OVAKVE MOŽETE JESTI SAMO U VRHUNSKIM RESTORANIMA!
103.Carbonara.
Sastojci
30 dkg Tjestenine Spaghetti Podravka
2 dcl kiselog vrhnja
1 jaje
10 dkg naribanog Edamera
špek narezan na trakice
4 režnja češnjaka
sol,papar
Priprema
1.
Ubaciti špagete u uzavrelu i posoljenu vodu u koju ste dodali malo ulja da se
špageti ne zalijepe i dok se oni lijepo kuhaju vi se posvetite pripremi svih ostalih sastojaka
2.
Usitnite čenjak i narežite špek na trakice.
U plastičnu posudicu ubacite 1 jaje,2 dcl kiselog vrhnja i to promiješajte.
Promiješanoj smjesi dodajte 10 dkg naribanog sira(ja koristim Edamer jer ga svi volimo )i ponovno sve izmješajte.
Posolite i pobiberite po želji vodeći računa o tome koliko su vam špek i sir slani.
3.
Dok ste vi to sve narezali ,usitnili i naribali špageti su se taman skuhali onako kako treba "al dente".
(nema mi goreg nego kad mi netko da da jedem raskuhalu tjesteninu)
Stavite ih u cjedilo da se dobro ocijede ,a vi krenite na završni dio
4.
Na zagrijano ulje stavite češnjak,kratko ga pržite ....tek toliko da malo zamiriše ...ni slučajno da potamni jer postane gorak i dodajte špek narezan na trakice i njega malo prepecite dok ne dobije onaj staklasti izgled
5.
Sada na češnjak i špek bacite špagete
i sve izmješajte tako da se češnjak i špek fino ispremiješaju sa špagetima.
6.
Kada ste sve izmješali zalijte špagete ranije pripremljenom smjesom vrhnja,sira i jaja.....promiješajte i maknite sa vatre.
7.
Pričekajte jedno minutu,dvije i onda žlicu i viljušku u ruke i prepustite se užitku .... i dobar vam tek !!
coolinarika.com