SASTOJCI
2 jaja
1 jogurt u čaši
kvasac 50gr
2 dc vode
2 kašikice šećera
2 kašikice soli
brašno po potrebi (oko 700-800 gr) tip 400 glatko
susam za posipanje
150 gr margarina za mazanje (koristila sam light margarin
PRIPREMA
Kvasac i šećer staviti u mlaku vodu. Promešati i ostaviti da uskisne. U brašno dodati jaja, so, jogurt i
uskiseo kvasac, pa zamesiti testo. Ostaviti 5 minuta da se odmori, pa razvaljati u veliki pravougaonik, tanak oko 5mm. Premazati margarinom. Uvaljati u rolat. Iseći rolat na debljine oko 4-5 cm
Složiti u okruglu posudu. Masa mora da se udvostruči. Na vrh svakog rolata staviti malo margarina i posuti
susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni. Pogaču držati u suvoj krpi.
coolinarika.com