Pitate se zašto "ćoravi gulaš"? U njemu nema mesa ali je jako ukusan.
Ćoravi gulaš na moj naćin.
Sastojci
malo maslinovog + običnog ulja
2 veće kapule
2 lista lovora
4 češnja češnjaka
3 veće mrkve
1 vrećica graška(zaleđenog)
1/2 kg krumpira
1 velika žlica koncentrata od rajčice
prstohvat slatke crvene paprike
malo papra
malo soli
1 velika žlica vegete
malo peršina
po potrebi voda
1 i 1/2 mala žličica brašna
kožica od pancete(radi mirisa)
Priprema
1.
Kapulu narezati na sitno i staviti je da se dinsta sa mrkvom(narezanom na kolutiće),lovorovim listom i kožicom od pancete(nije nužna)
2.
Kada je prodinstano dodajemo krumpir i nastavimo dinstati još koju minutu
3.
Na kraju dodajemo grašak i žlicu koncentrata od rajčice
4.
Zaćinimo po želji i dinstamo još 5 minuta
5.
Dolijemo vode toliko da prekrije sve što je u loncu
6.
Kuhamo 30-40 minuta(dok se
povrće ne skuha) uz povremeno miješanje i dodavanje vode
7.
Na samom kraju dodamo žličicu i pol brašna kroz sitno cjedilo i prokuhamo 5 minuta.
malo maslinovog + običnog ulja
2 veće kapule
2 lista lovora
4 češnja češnjaka
3 veće mrkve
1 vrećica graška(zaleđenog)
1/2 kg krumpira
1 velika žlica koncentrata od rajčice
prstohvat slatke crvene paprike
malo papra
malo soli
1 velika žlica vegete
malo peršina
po potrebi voda
1 i 1/2 mala žličica brašna
kožica od pancete(radi mirisa)
Priprema
1.
Kapulu narezati na sitno i staviti je da se dinsta sa mrkvom(narezanom na kolutiće),lovorovim listom i kožicom od pancete(nije nužna)
2.
Kada je prodinstano dodajemo krumpir i nastavimo dinstati još koju minutu
3.
Na kraju dodajemo grašak i žlicu koncentrata od rajčice
4.
Zaćinimo po želji i dinstamo još 5 minuta
5.
Dolijemo vode toliko da prekrije sve što je u loncu
6.
Kuhamo 30-40 minuta(dok se
povrće ne skuha) uz povremeno miješanje i dodavanje vode
7.
Na samom kraju dodamo žličicu i pol brašna kroz sitno cjedilo i prokuhamo 5 minuta.
coolinarika.com