Starinski recept koji nece nikada da izadje iz mode.
Livaca
Sastojci
4 Krompira(Oguljeni i izrezani na skroz sitne kockice)
1 Mala zlicica soli
Vode
Brasna
Preljev
100ml Vode
1 Zlica ulja
Priprema
1.
U jednu zdijelu pomijesaj te oguljeni i izrezani krompir sa soli. Dodaj te malo brasna i vode u krompire dok ne dobijete nako malo guscu smijesu. Sve dobro promijesaj te i izlite u podmazani pleh i pecite na 450f ili 230c za jedno 30-35 minuta i dok se livaca ne zazari.
2.
Kada je livaca vec prid kraju pecenja, u jednu manju serpicu stavite vodu i ulje i neka prokuha, cim to prokuha odmah ga skinite sa vatre i zalite livacu i vratite je jos peci neki 5-10 minuta.
Posluživanje
Ovo je najbolje jelo kada bas nemate
mnogo vremena. Fino a ukusno.
Preljev
100ml Vode
1 Zlica ulja
Priprema
1.
U jednu zdijelu pomijesaj te oguljeni i izrezani krompir sa soli. Dodaj te malo brasna i vode u krompire dok ne dobijete nako malo guscu smijesu. Sve dobro promijesaj te i izlite u podmazani pleh i pecite na 450f ili 230c za jedno 30-35 minuta i dok se livaca ne zazari.
2.
Kada je livaca vec prid kraju pecenja, u jednu manju serpicu stavite vodu i ulje i neka prokuha, cim to prokuha odmah ga skinite sa vatre i zalite livacu i vratite je jos peci neki 5-10 minuta.
Posluživanje
Ovo je najbolje jelo kada bas nemate
mnogo vremena. Fino a ukusno.
coolinarika.com