Švaler bez jaja


Torta se dopala svima koji su je probali, rekli su da je bas lagana i fina.

Sastojci

Za pandispan merica je solja za mleka 200ml
1solja secer
2 solje brasno
1 soljamleko
1 velika kasika soda bikerbona
3 kasike ulje
3 kasike đema koji imate


Za fil
250gr puter
250gr secer u prahu



1litar mleko
3 pudinga od cokolade
100 gr cokolada za kuvanje sa 70 % kakao

Za serbet
100 ml vode
100 gr secer
coko mrvice i coko kapljice po zelji za dekoraciju torte.

Priprema
1.
U zdelu stavite prosejano brasno ,secer, mleko, sodu bikerbonu,ulje i đem.
2.
Uzmite zicu i sve lepo izmesajte da se sastojci spoje.
3.
Pleh od rerne( moj je 40 na 35) namazati margarinom i staviti smesu za tortu peci mnogo kratko 20 minuta na 180cjer je pandispan tanak.
4.
Dok se torta pece skuvajte puding i u jos vruc dodajte cokoladu(sa 70 % kakao) mesajte da se otopi i pokrijte sa foliju da se ne stvori korica.
5.
Pandispan kada je ohlagen isecite 



po duzini na 3 jednake lente.
6.
U zdelicu koja je malo veca izmutite puter sa secer u prahu i dodavati polako ohlageni puding sve se to lepo umuti.
7.
Na tacnu stavimo prvu koru poprskamo malo sa serbetom pa fil i sve tako do kraja.Ukrasite po zelji ja sam sa coko mrvica i coko kapljica .
coolinarika.com

Filed under  |