Potrebno:
50 dag mljevenog mesa
1 luk
10 dag pancete i suhog vrata
manja šalica riže
2 žličice slatke crvene paprike
2 žlice kosanog peršina
1/2 žličice sode bikarbone
vegeta, sol, papar
1 jaje
pola šalice krušnih mrvica
3 dl soka od rajčice
Priprema:
Na ulju pržiti nasjeckani luk i pancetu.
U većoj posudi rukom dobro izmiješati meso, jaje, pečeni luk i pancetu, peršin, crvenu papriku, sodu bikarbonu (od nje se ćufte onako malo ‘napuhnu’ tijekom kuhanja), rižu (kratko prokuhanu), vegetu, sol i papar po želji. Na kraju pomalo dodavati mrvice kako masa ne bi bila premekana. (mrvice upiju višak tekućine
Raditi male loptice, lagano ih rukom spljoštiti pa pržiti u vrućem ulju s jedne i druge strane nekoliko minuta.
Doliti rajčicu, malo vode, začiniti sa soli ili vegetom (kako vam paše), popapriti, eventualno dodati malo šećera ako je rajčica prekisela. Poklopljeno kuhati uz povremeno dolijevanje vode
oko 1 sat dok ćufte ne omekšaju.
U međuvremenu napraviti zapršku: na malo ulja promiješati 2 žlice brašna, dodatu žličicu crvene paprike, pa uz miješanje pjenjačom, doliti oko 1-2 dl vode. Lagano prokuhati.
Pred kraj uliti zapršku i još lagano prokuhati.
Poslužiti uz pire krumpir.
1 luk
10 dag pancete i suhog vrata
manja šalica riže
2 žličice slatke crvene paprike
2 žlice kosanog peršina
1/2 žličice sode bikarbone
vegeta, sol, papar
1 jaje
pola šalice krušnih mrvica
3 dl soka od rajčice
Priprema:
Na ulju pržiti nasjeckani luk i pancetu.
U većoj posudi rukom dobro izmiješati meso, jaje, pečeni luk i pancetu, peršin, crvenu papriku, sodu bikarbonu (od nje se ćufte onako malo ‘napuhnu’ tijekom kuhanja), rižu (kratko prokuhanu), vegetu, sol i papar po želji. Na kraju pomalo dodavati mrvice kako masa ne bi bila premekana. (mrvice upiju višak tekućine
Raditi male loptice, lagano ih rukom spljoštiti pa pržiti u vrućem ulju s jedne i druge strane nekoliko minuta.
Doliti rajčicu, malo vode, začiniti sa soli ili vegetom (kako vam paše), popapriti, eventualno dodati malo šećera ako je rajčica prekisela. Poklopljeno kuhati uz povremeno dolijevanje vode
oko 1 sat dok ćufte ne omekšaju.
U međuvremenu napraviti zapršku: na malo ulja promiješati 2 žlice brašna, dodatu žličicu crvene paprike, pa uz miješanje pjenjačom, doliti oko 1-2 dl vode. Lagano prokuhati.
Pred kraj uliti zapršku i još lagano prokuhati.
Poslužiti uz pire krumpir.