Ove kifle su najsavrsenije koje sam probala,meke su danima. Savrsene su i kad se odmrznu.Obavezno ih probajte.
Sastojci
1.2kg brasna
3dcl mleka
2dcl vode
1 kocka kvasca
2 jaja
1 zumance
2dcl ulja
3sk secera
2kk soli
ZA PREMAZIVANJE KORA
1 margarin
2 zumanca
2 zumanca
FIL
2kesice pudinga od vanile
5dcl mleka
5sk secera
ZA PREMAZIVANJE KIFLI
1 jaje
Priprema
1.
Kvasac potopiti u malo mleka secera i brasna.
2.
Prosejati brasno,dodati ostale sastojke i zamesiti testo da se ne lepi za posudu.Ostaviti da naraste. Podeliti na 10 delova.
3.
Svaku lopticu rastanjiti .Za jednu koru je potrebno 5 loptica.Cetiri premazati i redjati jednu preko druge a petu ne premazivati.
4.
Sad razvuci celu koru sto je vise moguce i podeliti je na 24 dela.Staviti fil i uvijati kifle. sve ponoviti i sa drugom korom.
Kifle redjati u pleh i ostavit ih jos
pola sata da narastu. Premazati ih umucenim jajetom i peci na 200C . Kad se ohlade posuti ih prah secerom..
5.
FIL: puding skuvati sa duplo manje mleka nego sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi pre filovanja.
6.
Ove kifle su savrsene i sa slanim filom.
coolinarika.com