Ovo je moja verzija havana torte, brza lagana za napravit, jednostavna i jaaaako ukusna !!!
SASTOJCI
TIJESTO
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo
KREMA
1/2 l mlijeka
1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
15 dkg šećera
1 kesica želatine u prahu od 10gr
15 dkg poprženih lješnjaka
15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)
PRIPREMA
ugrijat peć na 160°C
Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag.
Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)
Posluživanje
Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove
između kreme)...podijelite kremu na tri dijela ..
Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u led (samo da se malo
stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;)
coolinarika.com