Faltana kokos "baklava"
Sastojci
6 kom kora za savijače (oko 250 g)
4 kom jaja
1 šalica(250 ml) šećera
1 šalica ulja
1 šalica jogurta
1 šalica kokosa
50 g grožđica (po želji)
1 kom (7 g) prašak za pecivo
Zaljev
1 šalica šećera
1 šalica vode
1 kom sok limuna
Priprema
1.
Dno tepsije premazati masnoćom i staviti 1 koru
Ostale kore nafaltati (širina falte 2 - 3 cm) i staviti ih u tepsiju na pripremljenu podlogu
2.
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Muteći dalje dodati ulje a iza njega jogurt pomiješan s praškom za pecivo. Na kraju lagano špatulom umiješati kokosovo brašno. Dobivenu masu žlicom raspoređivati između "falti" a ako ostane višak slobodno popuniti praznine.
3.
"Baklavu" peći u pećnici zagrijanoj na 200°C prvih 10 minuta zatim smanjiti temperaturu na 180°C i peći
je još 20 minuta
4.
Dok se "baklava" peče napraviti zaljev tako što se kratko prokuhaju voda i šećer, na kraju dodati sok od limuna. Vruć zaljev žlicom rasporediti po vrućem kolaču. Ohladiti i poslužiti.
6 kom kora za savijače (oko 250 g)
4 kom jaja
1 šalica(250 ml) šećera
1 šalica ulja
1 šalica jogurta
1 šalica kokosa
50 g grožđica (po želji)
1 kom (7 g) prašak za pecivo
Zaljev
1 šalica šećera
1 šalica vode
1 kom sok limuna
Priprema
1.
Dno tepsije premazati masnoćom i staviti 1 koru
Ostale kore nafaltati (širina falte 2 - 3 cm) i staviti ih u tepsiju na pripremljenu podlogu
2.
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Muteći dalje dodati ulje a iza njega jogurt pomiješan s praškom za pecivo. Na kraju lagano špatulom umiješati kokosovo brašno. Dobivenu masu žlicom raspoređivati između "falti" a ako ostane višak slobodno popuniti praznine.
3.
"Baklavu" peći u pećnici zagrijanoj na 200°C prvih 10 minuta zatim smanjiti temperaturu na 180°C i peći
je još 20 minuta
4.
Dok se "baklava" peče napraviti zaljev tako što se kratko prokuhaju voda i šećer, na kraju dodati sok od limuna. Vruć zaljev žlicom rasporediti po vrućem kolaču. Ohladiti i poslužiti.
coolinarika.com