NAJSLAĐA PILETINA KOJU ĆETE PROBATI.
Sastojci
1.20 kg piletine (batak, karabatak)
600 g crvenog luka (8 kom)
mast ili suncokretovo ulje
2 crvene rog paprike
1 zelena rog paprika
1 žlica blagog ajvara
1/3 žličice ljutog ajvara
sol
1/2 žličice mljevenog crnog papra
malo pilećeg temeljca ili vode
Priprema
1.
Batke ili karabatke ili oboje očistiti i zarezati duž kosti s obje strane. Blago posoliti.
U široj tavi zagrijati ulje, pa pržiti meso na jačoj vatri s obje strane dok ne porumeni.
Izvaditi na tanjur.
2.
Na istom ulju pržiti na listiće rezan crveni luk dok ne omekša.
Dodati na trakice ili kocke narezane obje paprike i nastaviti pržiti na laganoj vatri dok i paprika ne omekša.
3.
U tavu s povrćem vratiti meso, poklopiti i dinstati 15-tak minuta na tihoj vatri dok meso ne ispusti svu tekućinu. Onda
dodati ajvar, ljutu crvenu papriku i papar, pa uliti malo temeljca ili vode. Kuhati otprilike sat vremena. Na kraju po potrebi dosoliti.
Gotovo jelo treba imati gusti umak.
1.20 kg piletine (batak, karabatak)
600 g crvenog luka (8 kom)
mast ili suncokretovo ulje
2 crvene rog paprike
1 zelena rog paprika
1 žlica blagog ajvara
1/3 žličice ljutog ajvara
sol
1/2 žličice mljevenog crnog papra
malo pilećeg temeljca ili vode
Priprema
1.
Batke ili karabatke ili oboje očistiti i zarezati duž kosti s obje strane. Blago posoliti.
U široj tavi zagrijati ulje, pa pržiti meso na jačoj vatri s obje strane dok ne porumeni.
Izvaditi na tanjur.
2.
Na istom ulju pržiti na listiće rezan crveni luk dok ne omekša.
Dodati na trakice ili kocke narezane obje paprike i nastaviti pržiti na laganoj vatri dok i paprika ne omekša.
3.
U tavu s povrćem vratiti meso, poklopiti i dinstati 15-tak minuta na tihoj vatri dok meso ne ispusti svu tekućinu. Onda
dodati ajvar, ljutu crvenu papriku i papar, pa uliti malo temeljca ili vode. Kuhati otprilike sat vremena. Na kraju po potrebi dosoliti.
Gotovo jelo treba imati gusti umak.
coolinarika.com