OMILJENI DORUČAK ZA DJECU.
Sastojci
– 500ml mleka
– 1 kvasac
– 1 pecivo
– 4 jaja
– 1 kasika sol
– 200ml jogurt
– 1kgbrasno
– 500ml mleka
– 1 kvasac
– 1 pecivo
– 4 jaja
– 1 kasika sol
– 200ml jogurt
– 1kgbrasno
Priprema
Stavite brasno,jaja,pecivo,jogurt,sol i mleko sa kvasecom i zamesite testo (kao za kiflice)da nije tvrdo.Dobro ga izmesite i stavite u vecu vanglu koju ste prethodno namazali sa uljem.
Prekrijete testo sa najlon folijom (samo jedna strana namazite uljem )za da vam se testo ne lepi na najlonu i stavite ga u frizideru.Vako spremno testo stoi i do 7dana u frizideru.
Kad pozelite da przite ,izvadite testo i sa rukama pravite mekice (razvlacite sa prstima sto tanje korice).U posudu u kojoj ke gi przite stavlja se malo ulje zagreje se i prze se mekice.Testo sto vam je ostalo opet se vraca u frizideru.
Mozete gi jesti sa sirom ,sa slatko os smokvi ja tako volim,a vi mozete sa sta vi volite,slane, slatke sve po ukusu i zelji.
Posluživanje
Kad je testo vec gotovo mozete gi pravite za dorucak za veceru, ili kad vam neko dodje jer su brzi i stvarno su mekane,dobre i ic ne upijaju ulje.
Napravite i probajte ovo cudo od testa.
Stavite brasno,jaja,pecivo,jogurt,sol i mleko sa kvasecom i zamesite testo (kao za kiflice)da nije tvrdo.Dobro ga izmesite i stavite u vecu vanglu koju ste prethodno namazali sa uljem.
Prekrijete testo sa najlon folijom (samo jedna strana namazite uljem )za da vam se testo ne lepi na najlonu i stavite ga u frizideru.Vako spremno testo stoi i do 7dana u frizideru.
Kad pozelite da przite ,izvadite testo i sa rukama pravite mekice (razvlacite sa prstima sto tanje korice).U posudu u kojoj ke gi przite stavlja se malo ulje zagreje se i prze se mekice.Testo sto vam je ostalo opet se vraca u frizideru.
Mozete gi jesti sa sirom ,sa slatko os smokvi ja tako volim,a vi mozete sa sta vi volite,slane, slatke sve po ukusu i zelji.
Posluživanje
Kad je testo vec gotovo mozete gi pravite za dorucak za veceru, ili kad vam neko dodje jer su brzi i stvarno su mekane,dobre i ic ne upijaju ulje.
Napravite i probajte ovo cudo od testa.
coolinarika.com