PUNJENE POHOVANE FAŠIRANE ŠNICLE.


Izgledaju, sočno i primamljivo, odličan recept.
Ovo je bila proba po receptu iz jednog časopisa, jako su fine.

Sastojci
Za šnicle
500 g miješanog mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 češnja bijelog luka
30 g prezli (ili kriška starog hljeba)
1 kom žumance po potrebiso,


biber,
vegeta

Za punjenje
listovi šunke
listovi tvrdog sira(gauda, edamer)

Za pohovanje
2 kom jaja
4 kašike brašna
po želji prezle
2 dl ulja za prženje

Priprema
Luk sitno isjeckati pa pomiješati sa mljevenim mesom, žumancetom, prezlama i začiniti po potrebi. Sve dobro izmiješati.
Meso podijeliti na paran broj jednakih dijelova, oblikovati kuglice dobro ih istanjiti da se dobije što


tanja šnicla, na jednu staviti list šunke, list sira, prekriti drugom šniclom, lagano pritiskati da se još malo istanji a krajevi spoje.
Kad se sve šnicle pripreme zagrijati ulje, šnicle uvaljati u brašno, razmućena jaja, prezle i pržiti u vrelom ulju sa obadvije strane da dobiju zlatno-žutu boju. Služiti uz omiljeni prilog.
coolinarika.com