PROLECNE SNITE.


Nesto lagano, sareno, jednostavno a lepo... Bas jednostavno a rezultat savrsen.

Sastojci
korice
4 jaja
200 gr secera
200 gr brasna
100 gr ulja
kesica praska za pecivo
100 gr mleka
2 kasike kakao

Fil
pola litra mleka
5 kasika brasna


8 kasika secera
150 gr margarina

I jos...
malo dzema...

Priprema
Umutiti belanca dodajuci secer, zatim dodati zumanca i na kraju ulje. Ostaviti ovu smesu jedan sat da odstoji. Negde na sobnoj temperaturi.
Zatim dodati 100 gr mleka, brasno i pzp. Pola smese peci odmah a u ostatak dodati kakao i ispeci drugu koru.
Ja sam pekla u plehu velicine 36x28 cm.
Peci u nauljenom plehu, u prethodno zagrejanoj rerni.
Kada se korice ohlade, obe iseci po duzini, tako da dobijemo 4 uske a duge korice.
Svaku premazati tankim slojem nekog dzema, po izboru.


Za fil pomesati secer i brasno sa malo mleka, da se dobije glatka pasta, pa to dodati u ostatak mleka i skuvati na pari.
Kada se ohladi, dodati margarin.
Staviti na tacnu prvo zutu koru, pa fil, pa braon koru, fil, zutu koru, fil i na vrhu braon koru.
Ja sam odozgo premazala istim filom i ukrasila kakaom, a vi mozete staviti i slag ako volite da ukrasavate spricem...
Ako hocete da ukrasite kao ja, neka kolac prenoci u frizideru da se fil stegne, pa tek onda sarati.
Seci na uske tanke snite.
coolinarika.com