Kora:
100 gr posnog margarina
100 gr šećera u prahu
130 gr brašna
1/2 praška za pecivo
na vrh kašičice sode-bikerbone
1/2 kašike kakaa
80 gr posne čokolade
100 gr sjeckanih oraha
oko 1dl kisele vode
Fil od višanja:
250-300 gr višanja
2,5 dl soka od višanja
100 gr šećera
3 kašike gustina
Čokoladni fil:
4,5 dl slatke biljne pavlake
200 gr posne čokolade
Za ukrasiti:
2,5 dl slatke biljne pavlake
malo sjeckanih oraha
Priprema
1.Umutit margarin i šećer, dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i sodu bikerbonu. Dodati sjeckane
orahe, izrendanu čokoladu i kiselu vodu (toliko da se dobije gustina kao za koru sa jajima) pa izmješati. Sipati u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ispeći koru.
2.
Višnje, sok od višanja i šećer staviti u manju šerpu, pa staviti na šporet da se kuva oko 5 minuta. Gustin razmutiti sa malo soka od višanja i sipati u višnje pa skuvati fil. Vruć fil odmah preliti preko ispečene kore i ostaviti da se ohladi.
3.
Čokoladu istopiti, malo prohladiti pa dodati u umućenu slatku pavlaku, dobro izmješati, staviti na ohlađen fil od višanja.
4.
Gotovu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom i posuti sa malo sjeckanih oraha.
coolinarika.com