Posna štrudla.


Još jedan recept za štrudlu na moj način.

Sastojci
tijesto
4dcl. sojinog mlijeka
50gr. margarina
8 kašika ulja
malo soli
1 kašičica šećera
20gr. kvasca
malo vode,malo ruma


700gr. mekog brašna,
1 prašak za pecivo

Fila
400gr. mljevenih oraha
100gr. šećera u prahu
malo vrelog mlijeka sojinog da prelijemo orahe

Priprema
1.
Prvo stavimo kvasac ,malo šećera i vodu u šolju da kvasac nadođe.
2.
Zatim u posudu u kojoj mijesimo prvo sipamo toplo mlijeko,malo soli, ulje margarin dadamo kvasac koji je nadošao.Zamjesimo s pripremljenim brašnom i praškom za pecivo.


3.
Tijesto treba da bude malo čvršće zamješeno,slobodno dodajte brašna ako treba.
4.
Ostavimo tijesto da nadođe,otprilike sat vremena.
5.
Tijesto podijelimo na dva dijela,razvaljamo u oblik pravougaonika namažemo s malo margarina pa zatim fil.Zaviti štrudlu i staviti u pleh
6.
Pustiti 15min. da nadolazi.Staviti peći oko 40min. na 200c
7.
Pustiti da se štrudla ohladi posuti s šećerom u prahu.Narezati i uzivati.Prijatno
coolinarika.com