SNJEŽNA KRALJICA.


Ova je Snježna kraljica možda malo drugačija od ostalih. Prekrasna poslastica, topi se u ustima, ne pre slatko, a punog okusa!

Sastojci
bijeli biskvit
· 5bjelanjaka
· 5 žlicašećera
· 3 žliceulja
· 4 žlicebrašna glatkog
· 1/2 paketićapraška za pecivo

Krema
· 5žumanjaka
· 150 gšećera
· 3 paketićavanil šećera
· 4 žlice gusitna Podravka
· 500 mlmlijeka


· 250 gmaslaca
· 100 gčokolade za kuhanje

Još potrebno
· 200 g Petit Beurre keksa
· mlijeka za namočiti kekse
· 2 vrećice Dolcela šlag pjene
· kokosa za posipanje

Priprema
Biskvit
Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. Razvući smjesu žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pećem u 21×36). Peći na 175’C oko 15tak minuta dok sasvim malo požuti . Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka.

Krema: Žumanjke, gustin i dve žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer. Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruće umiješati maslac. Kremu podjeliti na dva jednaka dijela.


U jedan dio umješati omekšalu čokoladu, a drugi ostaje žut.
Slagati Biskvit – crna krema – red petit keksa namočenih u mlijeko – žuta krema – šlag pjena – posipati kokosom.
Napraviti dan ranije, mora malo odstajati. Ja pokrijem protvan prozirnom folijom, pa sljedeći dan stavljam šlag pjenu po vrhu i posipam kokos!!! Držati u frižideru, servirati hladno!
Posluživanje
Kolač se može raditi u obliku torte (26 cm), tada kod slaganja na bijelu kremu staviti još jedan red petit keksa, tek onda šlag i posipati kokosom!
coolinarika.com