Limunčići



Preprepredobri, lijepi, sastojci odlični.
Veoma dekorativni i ukusni kolačići.

Sastojci
Tjesto
500g brašna
50g masti
50g maslaca
100g šećera
1 mala žlićica sode bikarbone ili praška za pecivo
1 vanili šećer
150ml mlijeka
zrno soli
2 žumanjca
limunova korica

fil
2 bjelanjca
200g mljevenog badema
2 vanili šećera
130g šećera
kora od dva limuna


1-2žlice ruma ili maraskina

bojanje
žuta boja u prahu
300ml mlijeka
200g sitnijeg kristal šećera
1žlica maraskina

Priprema
1. Od ovih sastojaka umjesite tjesto i ostavite u hladnjak na 2 sata najprije izmiksajte jaja, maslac sobne temperature, šećer i koricu limuna, a zatim dio brašna pomješanog sa praškom za pecivo, na kraju ostatak brašna umjesite ručno.
2. tjesto tanko razvaljajte može i na mašinu i izrezujte krugove na kojeg stavljate žličicu fila.
3. Tjesto ovako presavijte
4. Okrenite na drugu stranu i stisnite kao bonbončić
5. Poredajte na lim obložen pek papirom i pecite ih na 160 otp 20 minuta


6. Ohlađene limune namočite u mlijeko u koje ste dodali boju i maraskino
7. Zatim ih uvaljajte u šećer
8. FIL:Ulupajte bjeljanjke i šećer zatim mu dodajte bademe začine . Ako vam se čini rijedak fil dodajte žlicu dvije prezle
9. Evo presjeka,jako su ukusni vi ih možete filovati čime god hoćete
,čokoladom,orasima....
10.Evo ih u kompletu s breskvama
11.Još jedna mala napomena,kada ste tijesto izvadili iz hladnjaka još ga jednom
premjesite sa pinkicu brašna,pa ga onda razvaljajte i izrezujte krugove. Vrhove limuna možete malo obojiti i sa zelenom bojom.
coolinarika.com