KINDER PINGUINIĆ!


Izgleda bolje od originala.
Sastojci
kore
· 10 svježih jaja
· 200 g šećera
· 2 paketića vanilin šećera
· 5 žlica baby griza (pšenična krupica)
· 5 žlica brašna
· 5 žlica gorkog kakaa
· 5 žlica bagremovog meda
· 1 žličica praška za pecivo prstohvat soli
· 50 ml mlijeka
· 270 mlulja

fil
· 700 ml slatkog vrhnja
· 1 paketić želatine
· 50 ml mlijeka


· 2-3 žlice bagremovog meda
· pola žličice arome vanilije (radila sam domaću, sa mahunama vanilije u votki)

1. glazura (za fil)
· 120 g čokolade za kuhanje
· 70 g maslaca
· 1 žlica vode

2. glazura (na kolaču)
· 220 g čokolade za kuhanje
· 100 g maslaca
· 3 žlice ulja
· 1 žlica vode
· 1 žličica meda

Priprema
Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati griz. Umiješati ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanaca. Pufnasto.
Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) obložene pek papirom.
Peći zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta.
Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.
Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno miješanje.
Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno slatko vrhnje,


izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin esenciju.
Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.
U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno miješanje – uspjeh zagarantiran. Najbolje na pari. Ili u MW.
Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.
Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • Sedmo neboOvaj kolač obavezno pravim za razna slavlja, praznike i sl. Jednostavan je za napraviti, a dosta je izdašan ... za ljubitelje kremastih kolača, a oni … Saznaj više
  • Kolač moje bake koji je bio hit i ostao!Super starinski receptic.Dan i noć.SastojciBISKVIT:4 žumanjka180 g šećera200 g margarina100 ml mlijeka300 g brašna+1/2 praška za pecivo5 bjeljanjaka1 … Saznaj više
  • Jednostavni kolačFin i jednostavan kolač!Sastojci2 komada jaja srednje veličine1 šolja ili čaša od 2 dl pekmeza od jabuka (može i šipak marmelada)1 šolja mlijeka1 šolj… Saznaj više
  • COFFEE PLEASURE ZA 30 MINUTAObožavam kolače sa kavom, a ovo je baršun.... jer niti jedna druga riječ ne može opisati užitak kad probate savršen biskvit sa savršenom kremom....SAS… Saznaj više
  • VANILLLA CHERRY KOCKE. BEZ MARGARINA!Ove sočne kocke će vam osvežiti pamćenje. . Ono što ga izdvaja od ostalih jeste odsustvo margarina i jaja u filovima. Kora je takođe pravljena bez mar… Saznaj više
  • KOKOS BAJEDERICA...potpuni kokos uzitak..Sastojci250 g mljevenih keksa (vrsta po zelji)200 g finog kokosa100 g bijele cokolade1vanil secer80 gmargarina ili maslaca(ad… Saznaj više
  • EXPRES KOLAČ ZA 20 MIN!Zaista brz,osvježavajući kolačić,voće nije neophodno,ali ako želite ide sasvim dobro…SastojciBiskvit:· 4 komžumanjka · 8 žlicašećera · 8 žlicabrašna· … Saznaj više
  • GUMENI KOLAČvjerujte mi kolač je o d l i č a n ! Mekan,sočan,lijep na tacni i još nešto-jeftin ! Lagan za napravit i ne može da ne uspije ...... Probajte,pa se uv… Saznaj više
  • NARANČA PITARecept sam dobila od jedne divne žene koja taj kolač redovito nosi kao poklon mojoj sestri. Ima tome sigurno sedam-osam godina, a otada je ovaj kolač … Saznaj više
  • Naočiti kolačDivan dekorativan kolac!SastojciBijeli biskvit:6 bjelanjaka200 grama šećera50 grama brašna150 grama gustina1 žlica octa1/2 čajne žličice praška za pec… Saznaj više