KIFLE SA SIROM I PILETINOM



SASTOJCI
• 500 gr pilecih prsa
• 1 glavica luka
• 3 kasike mladog sira
• 3 kasike sirnog namaza (philadelphia ili slicno)
• 1 kasika senfa
• so
• biber

Tijesto
• 4 solje brasna


• 2 kasikice germe/kvasca
• 1 kasikica soli
• 1 kasika secera
• 1 jaje
• 1 solja mlakog mlijeka (mozda bude trebalo malo vise)
• malo putera

PRIPREMA
Fil
2. Glavicu luka izrezati na kolutice i skuhati u vodi zajedno sa piletinom i kasikicom soli.
3. Kuhanu piletinu izrezati na kockice i malo rukama rasparcati. Kuhani luk izrezati i dodati piletini.
4. Dodati mladi sir, sirni namaz i senf. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Sve fino izmjesati da se sjedini.

Tijesto
6. Napraviti glatko tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti da stoji oko 1h na toplom mjestu.


7. Kada je tijesto nadoslo, podijeliti ga u 8 dijelova i svaki komad tanko razvaljati.
Premazati puterom, izrezati kao na slici i dodati fil.
8. Motati kao sto je prikazano na slici.
9. Premazati zumancetom kojem smo dodali malo mlijeka i posuti susamom.
Peci na 180C dok ne porumene.
coolinarika.com