DUO OBLATNE. SPREMNE ZA POLA SATA.



Jako fine i dekorativne. Dopadljive na prvi pogled, a i ukusne,

Sastojci
Tamna smjesa:
2 jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
100 g mljevenih oraha
1 vrećica burbon vanilin šećera
mješanog suhog voća ili žele bonbona po želji

Svijetla smjesa:
100 ml vode
150 g šećera
170 g mljevenih petit keksa


50 g margarina
par kapi arome lješnjaka

Još potrebno:
3 lista manjih oblatni.

Priprema
Tamna smjesa:
1.
Jaja i šećer kuhati na laganoj temperaturi i dodati čokoladu i margarin. Zatim dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Vruće staviti na oblatnu i poklopiti s drugom oblatnom na koju ide svijetla smjesa.
Svijetla smjesa:
1.


Vodu i šećer prokuhati da se malo zgusne i u vruće dodati margarin. Kad se margarin otopi umiješati kekse i aromu lješnjaka. Vruće izliti na oblatnu i poklopiti s još jednom oblatnom te opteretiti daskom ili težim predmetom. Ostaviti da se suše preko noći.

Posluživanje
Za velike oblatne (27x37cm) izradite smjesu za 1,5 dozu.
Verzija s oblatnama-polutkama:
Za pakovanje polutki (samo jedan list) dovoljno je doza i pol. U polutke namazati smeđi dio, prekriti ravnom oblatnom, namazati svijetlom kremom te prekriti oblatnom.
Možete i direktno svijetli dio namazati na tamni i prekriti jednom ravnom oblatnom.
coolinarika.com