Krompir sa sirom i kiselim mlekom
Sastojci:
1 ½ kg očišćenog krompira
1 kašikica soli za vodu
½ kg feta sira
125 gr putera
½ kg kiselog mleka
4 jajeta
Priprema:
Krompir očistite i operite. Stavite ga da se kuva u malo posoljenoj vodi.
Dok se krompir skuva, izgnječite sir.
Nauljite posudu u kojoj ćete krompir zapeći.
Krompir seckajte na kolutove i tako poslažite jedan red u pekač ili sličnu posudu. Na krompir stavite izmrvljeni sir. Na sir ostatak krompira, takodje iseckan na kolutove.
Otopite puter i prelijte ga preko krompira i sira, stavite da se peče na 200°C. Pečete dok malo ne
porumeni krompir, nekih pola satićka.
Umutite jaja i dodajte im kiselo mleko. Zalijte time zapečeni krompir i vratite u lernu na još 15 – tak minuta.
Izvadite i spremno je za klopanje
Mi smo uz ovaj krompir ispekli brzi hleb iz mini pekare i ostavili ga neupakovanog, da mu korica bude hrskava. Možete ga poslužiti uz nešto kiselo, a možete jesti i samo, bez ičeg. Prijatno!
brzoukusno.blogspot.com