Trilece. NA DRUŠTVENIM MREŽAMA JE PRAVI HIT.



KOLAČ KOJI ČESTO PRAVIM.

Sastojci
ZA PANDISPAN

6 jaja
100 gr secera
200 gr brasna
pola peciva
1 vanilin secer

ZA PRELIV PANDISPANA
400 ml slatke pavlake


300 ml condenziranoga mleka
800 ml obicnoga mleka

ZA PREMAZIVANJE
300 gr karamel krema

Priprema
1.
Umutiti belanca pa postepeno dodavati secer i vanilin secer..Kada su dobro umucena dodavati jedno po jedno zumance,izmesati pa polagano dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo..Kada dodajete brasno onda iskljucite mikser na najslabiju brzinu i samo lagano izmesajte..
2.
Smesu uliti u tepsiju oblozenu pek papirom i peci oko 20-25 min na 180 stepeni..Pustiti da se pandispan malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nozem izbodite na vise mesta..U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju polozite pandispan naopacke okrenut ( onaj deo sto je bijo gore sad ide dole )..Ostavite da odstoji 10ak minuta pa zatim izmesajte mleko i condenzovano mleko pa njime prelijte pandispajn odozgo..Pustite


malo neka odstoji da mleko finu upije pa premazite karamel kremom..Dobro ohladite i uzivajte u ovome predivnom kolacu..
3.
Napomena: za ovaj kolac je veoma bitno da nabavite dobar karamel krem jer je on kljucni sastojak za lepi ukus ovoga kolaca..Ja uzimam slasticarski karamel u kantice od pola kg..Tepsija u kojoj sam pekla kolac je 20x30..!!
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • KALIMERKOJoš jedan u nizu strinskih kolača.Recept je iz časopisa " Kolači i torte"-iskušani recepti naših domaćica, a kako sam ja prije par dana imala želju na… Saznaj više
  • FORESTINANaziv ovom kolaču dala je ,naravno ,a tko drugi ,nego moja princeza ! Lagana i fina....to je "Forestina ".Sastojci10 jaja14 velikih žlica šećera 5 vel… Saznaj više
  • BANANA PARFE KOCKENjezne..posebne…poput jedne drage dame kojoj ovo posvecujem… Kocke su mrak.Sastojci· 14-16 komada integralnih keksa ili nekih drugih · oko 150 ml mlij… Saznaj više
  • SILVIJIN KOLAČ. BEZ PEČENJA.Recept za ovaj odlican kolacic dobila sam od prijateljice Silvije iz njezine spanjolske slatke kuharice. Pravila sam ga puno puta jer su omjer namirni… Saznaj više
  • BIJELA PITAOvo je bijela pita iz bakine tekice....Za blagdane su se uvijek uz ovu divnu prhku pitu, pekle mađarica,čokoladna pita, sitni krancli, čupavci,razne p… Saznaj više
  • MIKADO KOCKEDiskretan ukus kafe osvojice vas u ovim finim kockicama…za popodnevno druzenje uz kafu ili caj.:)SASTOJCIKora• 5 belanaca• 5 kasika secera• 3 zumanca•… Saznaj više
  • CRVENA MAĐARICAVarijacije na ovu temu sa korama su neograničene.Moglo bi se tu svašta dodavat,samo kad mašta proradi.Tko voli višnje i čokoladu ovo je slastica za nj… Saznaj više
  • KREMASTI KOLAČ SA VIŠNJAMABožanstvena kombinacija prhkog testa i penastog fila sa kiselom pavlakom i višnjama. Osvežava kao cheesecake kad se ohladi. Dok je tek izvađena podseć… Saznaj više
  • VRUCE NA VRUCE. FENOMENALNI KOLAC ZA 30 MINUTA!Na vruć biskvit ide vruća krema s okusom banane i eto brzog slatkiša za čas :) Ovo je kolač za one koji vole lagane, ali baš lagane , pahuljaste… pjen… Saznaj više
  • DAN I NOĆSretan i veseli kolač za sve prigode.SASTOJCIza biskvit• 8 jaja• 8 žlica šećera• 8 žlica brašna• 1 žlica kakaaza kremu• 2 pudinga od jagode• 8 dc lmli… Saznaj više