PAUNOVO OKECO



Mislim da ga većina nas ima ispisanog na požutjelim stranicama tekica naših dragih mama, baka, teta… ja sam ga prilagodila svom čoporu :) i dodala neke sitnice koje ga čine božanstvenim…
Izdašan, kremast, obogaćen bijelom & tamnom čokoladom, bourbon vanilijom i amarettom, te ogrnut sočnim čokoladnim omotačem, garantira potpuni hedonistički užitak.

Sastojci
Biskvit
6 žumanaca
180 g smeđeg šećera
1 paketić bourbon vanilije
30 g tamnog gorkog kakaa
50 g tamne čokolade (80% kakaa)
30 g oštrog brašna
1 paketić praška za pecivo
7 bjelanaca – snijeg

Osnovna krema
250 ml mlijeka
l vrhnja za kuhanje
1 žumance


1 jaje
30 g oštrog brašna
40 g škroba tapioke
30 g šećera

Dodaci
200 g maslaca
50 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice amaretta
100 g bijele čokolade
1 paketić bourbon vanilije

Priprema
Pjenasto izmiksati žumanca sa šećerom i bourbon vanilijom. Umiksati istopljenu čokoladu, fino prosijano brašno s kakaom i praškom za pecivo, dooobro izmiksati ; dodati rakiju.
Istući čvrst snijeg od bjelanaca, zatim oduzeti 3 žlice snijega i olakšati smjesu za biskvit, potom ostatak snijega lagano špatulicom umiješati u smjesu. Neka se vide sitni komadići snijega :)
Razmazati smjesu u veći lim (otprilike 31×32cm) obložen papirom za pečenje. Čut će se nešto poput laganog šuma valova :)
Peći na 170*C cca 20-25 minuta. Ohladiti ga, preokrenuti na podlogu, pažljivo odvojiti papir, potom ga umotati u vlažnu kuhinjsku krpu (ne pretjerivati s omekšivačem za rublje, hehe).
Skuhati gustu kremu od navedenih sastojaka, podijeliti u dvije posude, prekriti površinu kreme (ne ivice posuda!)


prozirnom folijom, ohladiti.
Pjenasto istući maslac sa šećerom u prahu, podijeliti na dva djela i umiksati u kreme.

U prvu polovicu dodati istopljenu čokoladu za kuhanje i amaretto, u drugu polovicu istopljenu bijelu čokoladu i bourbon vaniliju.
Biskvit premazati svijetlom kremom i staviti u hladnjak na cca 30 minuta da se stisne. Potom premazati tamnom kremom i vratiti u hladnjak na još pola sata. Pošto su kreme mekane dok se mažu, ovako je kasnije lakše rolati.
Urolati u roladu! :)
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • SALAMA SA KREM BANANICOM.Brzo i fino a i dekorativno , posebno za dječje rođendane.SASTOJCI• 10 dag margarina• 10 dag šećera• 10 dag čokolade za kuhanje• 1 jaje(adsbygoogle = … Saznaj više
  • KREMASTI SOČNI ČOKOLADNI ROLAT.Zapišite recept i odmah ga napravite !!!SASTOJCI:Biskvit:7 bjelanaca7 žumanaca10 kašika šećera1 kašika kakaa3 kašike brašna(adsbygoogle = window.adsby… Saznaj više
  • BRZINSKI ROLAT.Jede vam se nešto slatko a nemate baš puno vremena…SASTOJCI250 grama mljevenog keksa250 grama kokosa250 grama maslaca ili margarinapar kašika krupno s… Saznaj više
  • SALAMA OD KEKSA.Ovo je brz a veoma izdašan recept.Sastojci2 čaše šećera1 čaša vode250 gr margarina500 gr mlevenog keksa(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({… Saznaj više
  • IZVANREDAN ROLAT. MAČJE OČI.IZVANREDAN ROLAT KOJI PODSEĆA NA SLADOLED.SASTOJCI7 jaja100 g +7 žlica šećera (kristal)15 žlica glatkog brašna (tip 550)7 žlica + 100 g mljevenih orah… Saznaj više
  • Cokoladni rolat. Fina poslastica sa puno cokolade.Divan rolat, topi se u ustima!SastojciZa koru6 jaja6 kasika secera3,5 kasike brasna1,5 kasika kakaaZa fil250 g maslaca200 g secera u prahu100 g cokola… Saznaj više
  • NEDELJNI DORUČAK OD 4 SASTOJKA.U KOME ĆE UŽIVATI I VELIKI I MALI.Jako fino i jako jednostavno !ROLADA OD ŠUNKE, SIRA I VRHNJA!SASTOJCI50 dag kora za savijače20-30 dag šunke u listić… Saznaj više
  • Banana split rolat.Jako ukusan rolat koji podsjeca na sladoled… Napomena: ovo je originalnirecept banana split rolata.Rolat je odličan , jako ukusan , brzo gotov.Sastojc… Saznaj više
  • MARCIPAN ROLAT.Još jedan fini rolatić od svega par sastojaka, jednostavne i brze pripreme. Ovakvi recepti uvek dobro dođu za neke svečanije prilike, jer ne iziskuju … Saznaj više
  • ČOKOLADNA SALAMICA SA MALO SASTOJAKA.Brza salamica sa malo sastojaka, a odlična... klinci će vam ju obožavati, a i vi sami.SASTOJCI• 15-20 dag keksa s maslacem• 10 dag čokolade za kuhanje… Saznaj više