MOZART KOCKE



Sjecite ga na manje kocke jer je zasitan, a opet tako fino cokoladni...
Prava čokoladna bomba!

SASTOJCI
Biskvit
• 6 bjelanjaka
• 200 gr secera u prahu
• 200 gr mljevenih oraha
• 4 zlice glatkog brasna
• ½ praska za pecivo

Krema
• 6 zutanjaka
• 200 gr secera u prahu
• 150 gr maslaca
• 200 gr cokolade za kuhanje

Chocolate ganache
• 150 ml vrhnja za slag Dukat
• 1 zlica secera
• 1 zlica meda


• 220 gr cokolade za kuhanje
• 25 gr maslaca

PRIPRLEMA
1. Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pleh velicine 35 x 22 cm namazite maslacem i pospite brasnom.

Biskvit
1. Bjelanjke sa prstohvatom soli izradite mikserom u cvrsti snijeg. U nekoliko navrata dodajte secer u prahu i miksajte dok ne dobijete cvrstu i sjajnu smjesu.
2. Pomijesajte brasno, orahe i prasak za pecivo, malo promijesajte, te dodajte u smjesu od bjelanjaka i secera. Ovaj dio radite pomocu spatule ili pjenjace, te lagano umijesajte orahe, brasno i prasak za pecivo u bjelanjke.
3. Smjesu sipajte u pripremljeni pleh, poravnajte i pecite 20 - tak minuta.
Biskvit ohladite prije nego sta stavite kremu.

Krema
1. Cokoladu i maslac otopite na pari ili u mikrovalnoj.
Pripremite dvije posude, u jednu stavite vodu i stavite na srednje jaku vatru kako bi ste pripremili sve za kuhanje kreme na pari a u drugu stavite zutanjke i secer.
Zutanjke i secer u prahu miksajte 3 - 4 minute, dok zutanjci ne postanu svjetli.
Sve prebacite na paru i miksajte na najmanjoj brzini nekih 10 - tak minuta. Smjesa ce postati svijetla, a secer ce se potpuno rastopiti.
Nakon 10 - tak minuta dodajte


rastopljenu cokoladu i maslac i sve jos malo promiksajte da se cokolada umijesa u smjesu od zutanjaka, oko 2 minute miksanja.
Sklonite sa pare i tako vrucu smjesu prelijte preko ohladjenog biskvita.

Chocolate ganache
1.Rastopite cokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj.
Za to vrijeme zagrijte vrhnje za slag sa secerom i medom do vrenja.
Prelijte preko rastopljene cokolade i maslaca i sve lagano promijesajte.
Prelijte preko ohladjene kreme.
Ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi, pa mozete staviti u hladnjak, ali i ne morate jer se i krema i chocolate ganache brzo stisnu i na sobnoj temperaturi.
Svakako mozete staviti i neku cokoladnu glazuru po zelji.
coolinarika.com