MARINIRANA PILETINA. PRSTE DA POLIŽETE!



Jako fina. ukusna, sočna i mekana ;)) sta bi mi više.

Sastojci
12 karabatakova bez koze

Marinada
· 3 kasike jogurta
· 5 kasika senfa
· 6 kasika maslinovog ulja
· sok od jednog limuna
· 4 cesnja bijelog luka
· 2 male kasike soli


· 1/4 male kasikebibera
· 1/4 male kasike tucane ljute paprike
· 1 mala kasika crvene paprike
· 1 mala kasikasuhog bosiljka

Priprema
U zdjelici pomijesati sve sastojke za marinadu. U vecu zdjelu staviti piletinu ,preliti je sa marinadom i dobro pomijesati.
Zatvoriti zdjelu i ostaviti piletinu u frizider najmanje 3-4 sata ili najbolje preko noci.
Poredati piletinu na tepsiju


oblozenu papirom za pecenje i peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 200 stepeni sat vremena.Nakon sat okrenuti na drugu stranu i peci jos 5-10 minuta dok fino ne porumeni.
coolinarika.com