Mađarica



Što još reći o ovom klasiku kontinentalne Hrvatske? Svatko ima svoj recept, evo i našeg :) Recept mame moga dečka.

Sastojci:
Kore:
-60 dag brašna
-2 jaja
-5 dag masti
-2 dcl vrhnja
-20 dag šećera
-1 vrećica praška za pecivo

Fil:
-5 žlica brašna
-5 žlica kakaa
-1 l mlijeka
-25 dag margarina


-25 dag šećera
-malo ruma

Glazura
-10 dag čokolade
-3 žlice ulja
-50 g maslaca

Priprema:
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Jaja izmiksajte sa šećerom pa dodajte brašnu. Umiješajte vrhnje i mast-tijesto dobro izradite i podijelite na 5 jednakih dijelova. Tanko ih razvaljajte u obliku tepsije i pecite na obrnutoj strani velike tepsije, na papiru za pečenje, 10 minuta. Za filu pomiješajte brašno sa kakaom i šećerom. Odvadite malo mlijeka od ukupne količine i u njemu umutite smjesu brašna, kakaa i šećera, a ostatak mlijeka pomiješajte s rumom i zakuhajte pa uz miješanje dodajte mlijeko s brašnom i kakaom. Miješajte pjenjačom da se ne stvore grudice i kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Ostavite kremu da se ohladi (barem do sobne temperature).

Margarin dobro pjenasto izmiksajte, prije dodavanja kremi, a samu kremu također izradite mikserom pa zatim u nju umutite prethodno pjenasto izmiksan margarin. Sve dobro sjedinite, kako ne bi bilo grudica. Za glazuru otopite čokoladu na pari ili na laganoj vatri, sa uljem i maslacem. Fil podijelite na 4 jednaka dijela pa svaku koru


premažite filom i slažite jednu na drugu-zadnja je kora. Pritisnite kolač nekim teretom i ostavite preko noći. Na kraju zadnju koru prelijte čokoladnom glazurom: na pari ili najslabijoj vatri otopite čokoladu s maslacem pa umiješajte ulje. Napomena: ako baš nemate mast, upotrijebite maslac. Ja uvijek imam domaće masti, iako pomalo zazirem od nje i ovo je valjda jedini kolač u kojem ju ja osobno upotrebljavam. Moja buduća sveki tvrdi da se ove kore isključivo s mašću trebaju raditi jer su onda najbolje. Ja nisam išla (još) provjeravati tu tvrdnju, držim je se i uvijek mi super ispadne! Mislim da bi maslac bio ok zamjena, ali margarin ne u ovom slučaju.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • KAKAO KOLAČJednostavan i iznenađujuće ukusan kolač, sa neobičnim nadevom koji mu daje svežinu...Jednostavan za napravit a savršen.Sastojci4 žumanca 200 gr šećera… Saznaj više
  • SNIKERS BAJADERA ZA 20 MINUTICANesto je za tren, odličan recept.Jako fine, brze za napraviti.SastojciOsnovna masa· 200 gr Margarina · 200 gr Secera · 1 dl Mlijeka · 100 gr Cokolade … Saznaj više
  • Najbolji kolač s višnjamaJednostavan za pripremu a tako neodoljiv...Fini, osvježavajući kolač.Sastojci:1/2 l mlijeka3 šlag pjene (Dolcela, one koje se rade s vodom)3 čvrsta jo… Saznaj više
  • COKO-LIMUN SNITE. MMMM FANTAZIJA.Praznik za oci a i za nepce.Kako li se slazu limun i cokolada ? Rezultat je jedan jako ukusan kolac.Sastojcibiskvit· 125 grama maslaca · 100 grama sec… Saznaj više
  • Savršena i jednostavna mađaricaMoja jednostavna mađarica.Zaista najednostavnija mađarica.SastojciTijesto45 dag glatkog brašna1 prašak za pecivo1 vanilija1 cijelo jaje1 žutanjak18 da… Saznaj više
  • JOGURTINA OD NAJJEDNOSTAVNIJIH SASTOJAKAJako fini kolač od najjednostavnijih sastojaka. Jogurt mu daje nevjerojatnu svježinu, može se koristiti i kremasti sir umjesto jogurta.Sastojcibiskvit… Saznaj više
  • MILKA KOCKE! brzo,ukusno,socno…. jednostavno osvaja za trenRecept jednostavan, kolac ukusanSastojcikora· 5 jaja · 5 kas secera· 200 gr mlevenih orasa· 3 kas brasna… Saznaj više
  • Crnac bez jajaKontroverzan naslov je mnoge privukao na kušanje i pridobio brojne obožavatelje.Odličan recept i odličan kolač.Sastojci:Biskvit3 jogurta (3 x 180ml)30… Saznaj više
  • FLEKAVI KOLAČ. ZA POLA SATA.Brzo gotov a super fin i sočan!!SastojciBiskvit:· 200 grama čokolade za kuhanje· 250 grama margarina· 200 grama šećera· 6 jaja· 5 žlica mlijeka· 1 pra… Saznaj više
  • BOGATA PITA SA JABUKAMA, SPREMNA ZA POLA SATA.Fenomenalnog okusa, topi se u ustima.SASTOJCI:• 1 pakovanje kora za savijaču• 5-6 jabuka• 100 gr grožđica• 100 gr suvih brusnica• 100 gr mljevenih ora… Saznaj više