Predivno i tako kremasto.
Lagan, čokoladni kolač, za zimske dane.
SASTOJCI
biskvit x 2
3 jaja
3 žlice šećera
2 žlice brašna
1 žlica kakaa
1/2 praška za pecivo
KREMA
3 pudinga od čokolade
7 žlica šećera
3 žlice gustina
2 rebra čokolade
1 l mljeka
1 margarin
potrebno
0,5 l sl.vrhnja
GLAZURA
5 žlica šećera
4 rebra čokolade
10 dkg margarina
1 žlica mljeka
2 žlice vrhnja za kuhanje
PRIPREMA
1.
za biskvit umutiti jaja sa šećerom , dodati brašno kakao i prašak za pecivo, peći u velikoj tepsiji na foliji u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko desetak minuta treba paziti jer biskvit je dosta tanak, tako dva puta , gotovi biskvit prerezati u tri trake
2.
za kremu razmutiti puding od čokolade sa šećerom i gustinom , u litri mljeka istopiti čokoladu i
ukuhati puding kremu ostaviti da se ohladi zatim u nju dodati izrađeni margarin
3.
izlupati slatko vrhnje i filovati kora-krama-šlag, kora-krema-šlag, kora-krema-šlag na šlag staviti pripremljenu glazuru od ove mase dobijete dvije štruce odnosno dva kolača
Posluživanje
ja nisam stavljala glazuru na kolač jer nisam stigla , ali je odličan i sa naribanom čokoladom
coolinarika.com