ČAROBNA PITA SA SIROM.



Krasna pita, OKUS VRHUNSKI.
Davorkina pita sa sirom

Sastojci
za tijesto
38 dag oštrog brašna
18 dag maslaca
16 dag šećera
2 žumanjka
naribana korica jednog limuna

za nadjev
20 dag šećera
3 žumanjka


0,5 kg svježeg kravljeg sira
snijeg od 5 bjelanjaka

Priprema
1.
U posudu sa brašnom naribati koricu jednog limuna, dodati maslac i rukama sve dobro izmiješati.
2.
Dodati dva žumanjka.....
3.
..... pa nastaviti miješati dok se tijesto ne poveže.
4.
Nastaviti mijesiti tijesto na dasci posipanoj brašnom, zatim od tijesta napraviti valjak pa ga podijeliti na dva dijela.
5.
Razvaljati jedno tijesto na dimenziju lima za pečenje (30x20), prenijeti ga valjkom u lim za pečenje, premazan maslacem i lagano posipan brašnom, te ga staviti u pećnicu zagrijanu na 180°C i peči 10 - 15 minuta.
6.
Dok se tijesto peče pripremiti nadjev. U jednoj posudi izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg a u drugoj izmiksati šećer sa tri žumanjka. Šećeru i žumanjcima dodati svježi sir, sve dobro


izmiješati i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjka.
7.
Na ispečeno tijesto rasporediti pripremljeni nadjev......
8.
.........a zatim prema dimenziji lima za pečenje razvaljati drugi dio tijesta te ga na valjku prenijeti na nadjev.
9.
Izbosti gornje tijesto vilicom te staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C i peći 35 - 40 minuta.
10.
Razrezati na kockice ili pravokutnike i poslužiti.
coolinarika.com