BAVARSKA PECIVA



Probala sam vise Rp. za ova peciva ali ovaj mi se najvise dopao i mislim da ce se i vama dopasti...

SASTOJCI
• 1 svezi kvasac (40gr)
• 5 dl vode
• 1 dl ulje


• 2 kasike so
• 1 kasika secera (ja sam ovo dodala)
• 1 kg. brasna (+ - ako treba)

za kuvanje
• 1-1,5l vode
• 4 kasike sode bikarbone (ne prepune)

PRIPREMA
1. Zamesiti testo od svih sastojaka. Kao i svako testo potrebno je da se fino i dovoljno mesi,zatim se ostavi da se udvostruci.
2. Od nadoslo testo(podeli se na 5 loptice),rastanji se podeli na 8 dela i uviju se kiflice.(40 kiflica,ako volite manje-podelite na vise delova).
3. U vecoj serpi sipa se voda+sode bikarbone i kada provri,smanji se temp.i spustaju se u vodu kiflice. Kratko


se prokuvaju(menjaju boju) i resetkastom velikom kasikom vade se i redjaju u pleh na hartiji.
4. Peku se na 220 C dok ne postanu braonkaste.
coolinarika.com