SASTOJCI
Tijesto
10 dkg margarina
20 dkg brašna
3 žumanjka
2 žlice šećera
malo soli
malo praška za pecivo
1 žlica vrhnja
Nadjev
3 bjelanjka
20 dkg samljevenih oraha ili badema
15 dkg šećera
3 rebra čokolade
1 vanili šećer
ribana korica limuna, malo ruma
3 velike žlice marmelade od marelica
10 dkg oraha krupno nasjeckani
Priprema
tijesto: od navedenih sastojaka umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata
tijesto razvaljati i staviti u pleh (predhodno namazan ili obložen papirom za pečenje), namazati sa marmeladom (obično marmeladu prvo dobro izmiješam da ju je lakše mazati)
za nadjev istući bjelanjke i u njih dodati, mljevene orahe, šećer, otopljenu čokoladu, vanili šećer, malo
ruma i ribanu koricu limuna. Dobivenu smjesu staviti na tijesto.
10 dkg oraha narezati na krupnije komade i posipati na kolač
peći na 180 C, oko 20 minuta
narezati na šnite dok je vruće
coolinarika.com