KUBANKE – DJECA IH OBOZAVAJU!!!



Tijesto bude fino meko, ne lijepi se i super se radi sa njim a ukus odličan!
Sastojci

Tijesto: 1 kg Pšenično glatko brašno Podravka, 4 dcl ulja, 5 dcl mlijeka, 1 svježi kvasac, 1 žlićica šećera, 2 žlićice soli
Još potrebno: oko 15 dkg salame, 2 žumanjka, sezam, kim.

Priprema
1.
U toplo mlijeko staviti kvasac i šećer, čekati da se kvasac digne pa dodati


brašno, sol i ulje te zamijesiti meko glatko tijesto.
2.
Od tijesta radimo male loptice veličine oraha i stavljamo na stol. Ostavimo 15-tak minuta da se krenu dizat.
3.
Lopticu stavimo na stol i razvaljamo je prvo prema gore pa prema dolje, par puta da se fino razvuče, tijesto se ne lijepi i fino se razvlači. Zatim na lijevi rub stavimo 2-3 trakice salame te lagano rolamo u desnu stranu. (salamu narezati na takne trakice, 3-5mm)
4.
Stavljamo ih u tepsiju na pek papir, premažemo žumanjcima, posipamo sezam ili kim gore i stavljamo u pečnicu


na 180 i pećemo 2o-tak minuta, dok ne porumene, ovisno o pećnici.
5.
Od ovih sastojaka dobijete oko 62 kubanke.
coolinarika.com