PUNJENI MESNI ROLAT.



PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK

Jako ukusan rolat, moze se jesti i topao, i hladan. Lepo ide uz krompir, pirinac ili kao zamena salami u sendvicu.


Sastojci:
600g svinjskog mlevenog mesa
100g mozzarelle
100g dimljene pecenice
1 jaje
2 kasike prezle
1 kasika ulja
1 kasicica vegete



1 kasicica mlevene slatke paprike
pola kasicice soli
trecina kasicice bibera
2 cena belog luka

Priprema
U cinju staviti mleveno meso, dodati zacine, ispasiran beli luk, jaje i prezle i dobro sjediniti smesu. U posebnu cinju izrendati mozzarellu. Od alufolije napraviti pravougaonik i nauljiti ga. Preko folije staviti meso i rastanjiti ga na debljinu prsta. Na sredini staviti tanko isecenu pecenicu i preko nje izrendani sir.



Pomocu folije napraviti veknicu tako, da sir i pecenica budu u sredini. Sve zajedno sa folijom prebaciti u pleh, prekriti alufolijom (probusiti je na nekoliko mesta, tako da para moze da izadje). Peci u zagrejanoj na 180 stepeni rerni oko 45 minuta, posle toga skinuti foliju i zapeci jos malo.
coolinarika.com