Sastojci
testo
10 belanaca
250 gr kristal šećera
220 gr mlevenih oraha
3 male kasicice brasna
Cokoladni fil
200 gr tamne cokolade
250 ml tecne pavlake za slag
Ganaz
150 gr mlecne cokolade
200 ml tecne pavlake za slag
1 mala kasicica putera
Priprema
1.
Prvo napraviti cokoladni fil . Sitno iseckati cokoladu , ugrejati do vrenja tecnu pavlaku za slag , preliti preko cokolade i dobro sjediniti , izmesati da se dobije glatka i sjajna smesa . Dobro ohladiti u frizideru oko 3 – 4 sata .
2.
Belanca miksirati dok se ne dobije srednje cvrsta pena pa polako dodavati secer uz stalno miksiranje . Kada se dobije cvrst , sjajan sam lagano umesati mlevene orahe i brasno . Sipati smesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pecenje . Peci testo oko 20 – 25 min dok lako ne porumeni po povrsini . Peceno testo ohladiti pa ga preseci na tri jednaka dela kracom stranom ( dobiju se tri kore ) .
3.
Ohladjenu cokoladu izmiksirati penasto i podeliti na dva dela . Prvu koru premazati polovinom fila , staviti drugu koru , premazati drugom polovinom fila , staviti trecu koru. Nafilovan kolac lako opteretiti , i staviti u frizider na dva – tri sata . U medjuvremenu otopiti cokoladu u tecnoj pavlaci, dodati kasiku putera , dobro izmesati pa ostaviti na stranu da se ganaz ohladi . Tecnim ganazom preliti ohladjen kolac pa ga vratiti u frizider da ganaz ocvrsne , najbolje preko noci . Sledeci dan kolac seci na kocke,ukrasiti po zelji …
coolinarika.com