Odlično uz roštilj.
Tzatziki iz Grckog restorana
Sastojci
2 duga krastavca
4 cena belog luka
pola vezice mirodjije (dill-kopar)
so
400ml gustog jogurta
malo maslinovog ulja
beli biber
Priprema
1.
Krastavce oguliti i narendati na krupno rende, posoliti i ostaviti da puste vodu.
2.
Iscediti svu vodu iz krastavaca, istisnuti beli luk i dodati sitno seckanu mirodjiju, ulje, jogurt i beli biber.
3.
Promesati, dobro ohladiti i posluziti.
Posluživanje
Ja sam do sada radila bez mirodjije
i moram priznati da je sa mirodjijom mnogo bolje i ukusnije.
2 duga krastavca
4 cena belog luka
pola vezice mirodjije (dill-kopar)
so
400ml gustog jogurta
malo maslinovog ulja
beli biber
Priprema
1.
Krastavce oguliti i narendati na krupno rende, posoliti i ostaviti da puste vodu.
2.
Iscediti svu vodu iz krastavaca, istisnuti beli luk i dodati sitno seckanu mirodjiju, ulje, jogurt i beli biber.
3.
Promesati, dobro ohladiti i posluziti.
Posluživanje
Ja sam do sada radila bez mirodjije
i moram priznati da je sa mirodjijom mnogo bolje i ukusnije.
coolinarika.com