MALINOVA NAPOLEONKA


Osvježavajući ljetni kolač, brzinska kombinacija kuhane kreme, svježih malina i petit keksa

SASTOJCI
• Petit keksi
• 1 litra mlijeka
• 250 grama maslaca ili margarina
• 200 grama šećera



• 2 vanili šećera
• 4 žumanjka
• 140 grama brašna
• 250 grama malina

PRIPREMA
Posložite petit kekse u protvan veličine 20×30 cm.
U 3-4 dcl mlijeka izmješajte žumanjke i brašno, a ostatak mlijeka stavite da zakuha skupa sa šećerom.
U zakuhano mlijeko dodajte margarin i smjesu sa žumanjcima, pa skuhajte kremu kao za puding.
Maline operite i posušite pa dodajte u 



kremu, pa lagano izmješajte da se maline ne raspadnu.
Kremu stavit po petit keksima, pa po kremi složite petit, i na hlađenje u frižider.
coolinarika.com